Rör smör och socker till en jämn och porös massa. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda mjöl med bakpulver och frukten förutom de röda cocktailbären.
Blanda ner häften av mandlarna i mjölblandningen och rör ner detta försiktigt i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad springform på ca 1,5 liter.
Dekorera kakan med resten av mandlarna och röda cocktailbär. Grädda kakan vid 150°C i botten av ugnen i ca 1 ½ timme.
Känn efter med sticka att kakan är klar i mitten. Låt kakan svalna helt innan servering.
En mycket saftig julkaka som vinner på att bakas några dagar innan den avnjuts i tunna skivor. Ett tips, kakan håller sig i ett par veckor i en tätslutande kakburk!
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Tillagning:120 minuter1 springform