Flag

Engelsk julkaka

1 springform
Enkelt
120 minuter
Recept på en saftig och god julkaka, som med fördel bakas några dagar innan den ska avnjutas.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
250 gsmör
2,5 dlfarinsocker
4 stägg
5 dlvetemjöl
cirka 1 tskDr. Oetker Citronarom
2 tskDr. Oetker Bakpulver
200 grussin
100 gDr. Oetker Mandel skållad
100 gDr. Oetker Suckat
100 gDr. Oetker Apelsinskal
100 gDr. Oetker Cocktailbär gröna
100 gDr. Oetker Cocktailbär röda

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Citronarom
Picture - Dr. Oetker Mandel skållad
Picture - Dr. Oetker Suckat
Picture - Dr. Oetker Apelsinskal
Picture - Dr. Oetker Cocktailbär röda
1

Gör så här

Rör smör och socker till en jämn och porös massa. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda mjöl med bakpulver och frukten förutom de röda cocktailbären.

2

Blanda ner häften av mandlarna i mjölblandningen och rör ner detta försiktigt i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad springform på ca 1,5 liter.

3

Dekorera kakan med resten av mandlarna och röda cocktailbär. Grädda kakan vid 150°C i botten av ugnen i ca 1 ½ timme.

4

Känn efter med sticka att kakan är klar i mitten. Låt kakan svalna helt innan servering.


En mycket saftig julkaka som vinner på att bakas några dagar innan den avnjuts i tunna skivor. Ett tips, kakan håller sig i ett par veckor i en tätslutande kakburk!