Flag

Fruktkaka med choklad

cirka 12 bitar
Mellan
80 minuter
Recept på saftig mjuk kaka som är klassisk till jul, och smakar ljuvlig choklad.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Smet
250 gmjukt smör
3 dlströsocker
1 påseDr. Oetker Vaniljarom
4 stägg
5,5 dlvetemjöl
2,5 tskDr. Oetker Bakpulver
2,5 dlmjölk
4 mskkakao
50 gDr. Oetker Apelsinskal (1/2 förpackning)
100 gchoklad , hackad
Glasyr
3 dlflorsocker
2 mskvatten
1 tskDr. Oetker Vaniljarom
Dekoration
cirka 5 stDr. Oetker Cocktailbär röda
cirka 2 - 3 mskDr. Oetker Kakfyllning

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljarom
Picture - Dr. Oetker Apelsinskal (1/2 förpackning)
Picture - Dr. Oetker Vaniljarom
Picture - Dr. Oetker Cocktailbär röda
Picture - Dr. Oetker Kakfyllning
1

Gör så här

Vispa smör, socker och vaniljarom vitt och krämigt. Tillsätt äggen ett och ett.

2

Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken.

3

Dela smeten i två delar. Vänd ner kakao och apelsinskal i hälften och hackad choklad i den andra hälften av smeten.

4

Häll kakaosmeten i en smord och mjölad form. Tillsätt chokladsmeten och dra med en gaffel genom smeten så kakan får ett marmorerat utseende. Lägg ev. cocktailbär mellan lagren.

5

Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.

6

Rör ihop florsocker, vatten och vaniljarom till glasyr. Fördela över kakan och dekorera kakan innan glasyren stelnat.