Vispa smör, socker och vaniljarom vitt och krämigt. Tillsätt äggen ett och ett.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken.
Dela smeten i två delar. Vänd ner kakao och apelsinskal i hälften och hackad choklad i den andra hälften av smeten.
Häll kakaosmeten i en smord och mjölad form. Tillsätt chokladsmeten och dra med en gaffel genom smeten så kakan får ett marmorerat utseende. Lägg ev. cocktailbär mellan lagren.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.
Rör ihop florsocker, vatten och vaniljarom till glasyr. Fördela över kakan och dekorera kakan innan glasyren stelnat.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Tillagning:80 minuterMellan cirka 12 bitar