Flag

Grunddeg till 3 olika småkakor

cirka 20 - 40 styck
Enkelt
40 minuter
I detta recept får du tre kakor I ett. På en grunddeg får du ut Kanel- Apelsin- och Spiralkakor. Nu är hela kafferepet fixat!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
6 dlvetemjöl
250 gsmör eller margarin
1 mskDr. Oetker Vaniljsocker
1 tskDr. Oetker Bakpulver
2,5 dlsocker
1 stägg

Visa produkter

1

Grunddeg - Gör så här

Sila mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt vaniljsocker, socker, ägg, smör eller margarin och blanda väl tills degen är slät.


1. Mandel-Kanelkakor

Forma ca 5 cm tjocka längder och lägg dem i kylskåpet till de blivit hårda. Blanda 1 påse skalad och hackad mandel, 1 tsk kanel och 25 g pärlsocker och rulla längderna i blandningen. Skär längderna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna i 180-200 grader ca 10 min.


2. Choco-Apelsinkakor

Blanda grunddegen med ca 50 gram hackad choklad, 1/2 förpackning (50 gram) Dr. Oetker hackat apelsinskal, saft från 1/2 apelsin och knåda allt till en slät deg. Forma ca 5 cm tjocka längder av degen och lägg dem i kylskåpet tills de blivit hårda. Skär längderna i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna i 180-200 grader ca 10 min.


3.Spiralkakor

Dela grunddegen i 2 delar. Blanda den ena med 25 g kakao och ca 50 gram hackad choklad och knåda till en slät deg. Forma delarna till fyrkanter och lägg dem i kylskåpet till de är fasta. Lägg den mörka degen ovanpå den vita och kavla ut degen till en 20 x 30 cm stor fyrkant. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär ca 1/2 cm tjocka skivor. Grädda kakorna i 180-200 grader ca 10 min.