Smörj och bröa en avlång form, 10x30 cm.
Sätt ugnen på 175 grader. (Varmluft 150 grader)
Vispa smör och socker vitt och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda salt, citronskal, kryddor, mjöl och bakpulver. Vänd ned detta i smeten tillsammans med hasselnötter, choklad och morötter. Rör samman allt till en jämn smet. Undvik att blanda mer än nödvändigt då kakan kan bli kompakt.
Häll smeten i formen och jämna till på ytan.
Grädda kakan i ca 50 minuter. Tiden kan variera något mellan olika ugnar, känn med sticka att kakan är klar.
När kakan kallnat så dekorera ett spindelnätmönster med hjälp av dekorationsglasyr eller kristyr.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Tillagning:80 minuterMellan cirka 12 bitar