Flag

Julgodis med dadlar och aprikos

cirka 30 styck
Enkelt
150 minuter
Recept på gottigt godis med mindre socker men med ljuvlig smak.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
70 gdadlar torkade (utan kärna)
50 gtorkade aprikoser
cirka 4 - 6 mskäppeljuice
100 gparanötter
100 gDr. Oetker Hasselnötter hackade
15 gpuffad amarant (eller quinoa)
0,33 krmDr. Oetker Bittermandelarom
Dekoration
cirka 20 gkakao

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Hasselnötter hackade
Picture - Dr. Oetker Bittermandelarom
1

Skär den torkade frukten i små bitar. Lägg frukten i en skål och häll över äppeljuice. Låt dra i ca 2 timmar.
Täck en plåt med bakplåtspapper.
Värm ugnen till 175 grader för över- och undervärme, 150 grader för varmluft.

2

Lägg den torkade frukten, paranötterna och hasselnötter i en mixer och hacka det smått. Blanda i amarant och bittermandelarom.

3

Forma smeten till små bollar, ungefär i samma storlek som en valnöt. Det underlättar om du är lite blöt om fingrarna. Lägg bollarna på plåten.

4

Grädda bollarna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Lägg över bollarna på ett galler och låt svalna.
 
Rulla bollarna i kakao.