Flag

Kanelbullesnittar

cirka 25 styck
Enkelt
45 minuter
Knapriga och goda kanelbullesnittar med smak av både kanel och kardemumma.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Snittar
125 gmjukt smör
1 dlströsocker
2 msksirap Ljus sirap
2,5 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1 tskDr. Oetker Kardemumma
2 tskDr. Oetker Kanel Ceylon
1 krmsalt
Topping
Efter behovvatten
Efter behovpärlsocker

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Kanel Ceylon

Snittar

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Vispa rumsvarmt smör, strösocker och sirap i en skål så att allt blandas väl.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt detta med smörblandningen. Blanda tills det blir en smulig deg.
Häll upp smulet på ett bakbord och arbeta det sista för hand till en deg.
Dela degen i två delar och rulla ut till två lika långa längder.
Lägg längderna på en bakplåtsklädd plåt och platta till något på toppen.


Topping

Pensla lite lätt med vatten och strö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i cirka 12–15 minuter.
Ta ut plåten och dela längderna direkt till snittar. Låt svalna helt på plåten.