Flag

Karuselltårta

cirka 12 - 16 bitar
Mellan
80 minuter
Recept på en rosa sockerdröm, med smaker av vanilj och jordgubb. Hela härligheten toppas med en sockerros och chokladhjärtan.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
4 stägg
2 dlsocker
2 dlvetemjöl
1,5 tskDr. Oetker Bakpulver
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
Fyllning och garnering
4 dlmjölk
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
3 dlvispgrädde
1 dljordgubbssylt
5 - 15 stSockerrosor och blad
5 - 15 stChokladhjärtan

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
Picture - Sockerrosor och blad
Picture - Chokladhjärtan
1

Gör så här

Smörj och bröa en rund form, ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned det i smeten.

2

Häll smeten i formen och grädda ca 40 min i 175 grader. Låt kakan svalna och dela den i tre delar.

3

Vispa samman mousserna med två dl mjölk vardera. Vispa ca två minuter med elvisp. Vispa grädden fast och vänd ned en fjärdedel i varje mousse. Spara hälften av den vispade grädden.

4

Bred ett lager jordgubbssylt på en tårtbotten och lägg på nästa del. Bred på vaniljmousse ganska tjockt på den. Lägg på sista locket. Täck tårtan med hälften av jordgubbsmoussen.

5

Lägg den resterande grädden i en spritspåse med slät tyll. Spritsa ringar glest på överdelen av tårtan. Spritsa ringar med resten av jordgubbsmoussen i mellanrummen. Dekorera med sockerrosor och blad.