Blanda mjöl, bakpulver, mandel och socker. Tillsätt smöret genom att smula ner det i mjölblandningen. Rör ned mjölken och rör ihop till en deg.
Låt degen vila kallt i kylen en stund.
Kavla ut 2/3 av degen till en rundel (ca 24 cm i diameter). Lägg degen i en springform med samma mått.
Gör en rulle av resten av degen och lägg den i en rundel i kanten på springformen. Platta till rundeln så att det blir ett ca 3 cm högt band runtom.
Limefyllning: Vispa samman yoghurt, färskost, 2 msk av sockret, limesaft, majsstärkelse och äggulorna. Vispa äggvitorna i en torr bunke. Tillsätt sedan resten av sockret till äggvitan, lite i taget tills du har en fast massa. Vänd ned äggvitan i limefyllningen.
Häll limefyllningen i springformen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 180 grader, ca 35 minuter.
Marängtäcke: Vispa äggvitorna i en torr bunke. Tillsätt sockret lite i taget och vispa marängen fast. Vänd ned rivet skal från 2 lime. Lägg marängen i en spritspåse med stjärntyll (ca 8 mm) och spritsa ut marängen på kakan.
Ställ in formen i ugnen och grädda ytterligare 8 minuter på 180 grader.
Dekorera kakan med skivad lime.
Liknande recept
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Tillagning:60 minuterMellan cirka 12 bitar