Flag

Minipavlova med lemoncurd

cirka 6 - 8 bitar
Enkelt
150 minuter
Recept på en klassisk dessert med frasig maräng och en frisk smak av citron.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Minipavlova
1 Förp.Dr. Oetker Perfect Meringues
0,75 dlvatten
100 gmörk choklad
Lemoncurd
1 dlcitronsaft
2 dlsocker
4 stäggulor
75 gsmör
Fyllning
5 dlvispgrädde
1 Förp.Dr. Oetker Cream Fix
0,001 Efter behovfärska bär
Efter behovPåskgodis

Visa produkter

Minipavlova

Sätt ugnen på 100°C.
Vispa ihop vatten och Perfect meringues mixen till en tjock och blank smet.
Klicka eller spritsa ut lagom portionsbitar på en bakpappersklädd plåt. Gör gärna en liten grop i varje maräng. Grädda i ca 2 h tills dom är helt torra.
När marängen svalnat så smälter du chokladen. Sedan ringlar du chokladen som cirklar över dina minipavlovas.


Lemoncurd

Pressa citronerna och häll citronjuicen i en kastrull ihop med socker.
Låt koka ihop några minuter.
Sänk värmen så att det slutar att koka .
Vispa ner äggulorna en i taget och fortsätt vispa medans det sjuder, det ska inte koka.
När lemoncurden börjar tjockna så vispar du ner smöret så att det smälter.


Fyllning

Vispa grädde tillsammans med cream fix enligt anvisningen på förpackningen.
Lägg på en rejäl klick med lemoncurd på minipavlovan.
Sedan spritsar du eller lägger på grädde över lemoncurden. Därefter dekorerar du med färska bär och påskgodis