Flag

Mousserullårta med hallon

cirka 15 bitar
Mellan
60 minuter
Recept på klassisk rulltårta, som fylls med krämig tårtmusse och söta hallon. Underbart god, och går hem på alla fikabord!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Smet
3 stägg
1,5 dlsocker
0,75 dlpotatismjöl
0,25 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
cirka 2 - 4 mskMandelspån eventuellt
Fyllning
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2,5 dlmjölk
3 dlfrysta hallon , färska eller frysta
0,25 - 0,5 dlflorsocker och mandel och strösocker till rullning av tårtan

Visa produkter

Picture - Mandelspån  eventuellt
Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
1

Gör så här

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 X 40 cm. Strö över mandelspån och grädda mitt i ugnen vid 250 grader i ca 5 minuter.

2

Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och dra bort pappret kakan gräddats på. Pensla eventuellt med kallt vatten så går det lättare att dra bort pappret.

3

Låt kakan kallna.

4

Vispa samman tårtmousse med mjölk enligt anvisningar på paketet. Blanda hallon med socker. Smaka dig fram, frysta hallon kräver ofta mer socker än färska.

5

Bred moussen på kakan och strö hallonen över. Tulla ihop tårtan från långsidan och lägg den kallt innan den skärs i rejäla skivor.