Flag

Påskkakor

cirka 70 styck
Enkelt
80 minuter
Söta mördegskakor som dekoreras med choklad och påskdekorationer.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Mördeg
250 gvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
125 gströsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1 stcitronskal
1 stägg
125 gsmör
Pensling
3 mskmjölk
Dekoration
100 gmörk choklad
Dr. Oetker Easter Party Sprinkles

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Easter Party Sprinkles
1

Mördeg

Blanda mjöl med bakpulver i en skål. Skölj citronen och blanda ner finrivet citronskal från en citron. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt i en bakmaskin eller visp med degkrok. Börja med lägsta hastighet för att sedan öka till snabbaste tills du har en slät deg. Kyl degen i ca 30 minuter.

Kavla ut mördegen på ett lätt mjölat bakbord och skär ut kakorna i olika påskmotiv. Lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla kakorna med mjölk och grädda i ugnen i ca 9-10 minuter tills de fått färg. 

Temperatur över- och undervärme: 180 °C

Temperatur varmluftsugn: 160 °C

2

Dekoration

Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa den delen av kakorna som du vill ska vara täckt med choklad i den smälta chokladen och lägg på bakplåtspapper.  Strö över Easter Party Sprinkles över chokladen innan den hunnit stelna.  Låt sedan chokladen stelna helt.