Flag

Rainbow Layer Cake

cirka 18 bitar
Mellan
120 minuter
Recept på en färgglad kaka med regnbågens alla färger.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Gånga följande ingredienser med 3
125 gsmör
3,5 dlvetemjöl
1,5 dlströsocker
3 stägg
1 tskDr. Oetker Bakpulver
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
En nypasalt
1 Förp.Dr. Oetker gelfärger grön , gul, röd, blå eller annan valfri kulört.
Glasyr: (en sats till hela kakan)
1 mskDr. Oetker Vaniljsocker
750 gphiladelphiaost (eller Mascarpone)
6 dlflorsocker
cirka 1 dlNon Stop eller annan valfri färgglad dekoration

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker gelfärger grön , gul, röd, blå eller annan valfri kulört.
1

Gelfärger: Grön färg blandas av gult och blått. Orange färg blandas av gult och rött. Lila färg blandas av rött och blått.

2

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två runda bakformar, gärna med löstagbar kant och ca 22 cm i diameter. Blanda alla ingredienser utom färgen i en bunke och vispa med elvisp tills smeten är slät och jämn.

3

Dela upp smeten i två delar, använd våg om du vill ha exakt lika tjocka lager i kakan. Välj två färger och rör ned dem i smeten tills du har färgen så stark som du önskar Häll den färgade smeten i varsin smord form och jämna ut den. Grädda i ca 12 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. En större bakform ger något kortare gräddningstid och en mindre bakform något längre.

4

Stjälp upp kakorna på galler och gör ren bakformarna. Upprepa från början med att smörja bakformarna och välj nya fägkombinationer denna gång. Upprepa tills du har 6 bottnar i olika formar.

5

Blanda samman glasyren, vispa först osten med vaniljsockret. Vänd därefter ned florsockret. Lägg en klick glasyr på ett tårtfat. Lägg på din första botten. Lägg på en ny klick glasyr och lägg på nästa botten. Fortsätt så tills du har alla bottnar på varandra. Täck kakan med resten av glasyren och dekorera med Non stops eller efter egen lust och fantasi.