Flag

Rulltårta med jordgubbar

1 rulltårta
Mellan
60 minuter
Recept på en riktig sommarfavorit, som är fylld med krämig vanilj- och jordgubbsgrädde och toppad med färska och frystorkade bär.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
4 stägg
1,5 dlsocker
50 gmandelmjöl
0,5 dlpotatismjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
Fyllning
2 dlvispgrädde
0,5 dlsocker
1 stapelsiner (rivet skal)
200 gfärska jordgubbar (eller frysta)
3 mskDr. Oetker Vaniljkräm (3 msk pulver)
Garnering
4 dlflorsocker
2 mskvatten
5 dropparcitronsaft
Efter behovDr. Oetker Frystorkade hallon
cirka 1 - 2 gfärska jordgubbar

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljkräm  (3 msk pulver)
Picture - Dr. Oetker Frystorkade hallon
1

Vispa ägg och socker till ett fast skum. Blanda de torra ingredienserna till botten och rör ned i äggsmeten. Fördela smeten över en bakpappersklädd plåt. Grädda i 225 grader i 5-8 minuter.

2

Strö socker på rent bakpapper. Stjälp upp den gräddade kakan på det sockrade bakplåtspappret. Dra försiktigt bort bakpappret som kakan gräddats på.

3

Fyllning

Vispa grädden fluffigt. Smaka av med socker och apelsinskal. Mosa bären med en mixer. Blanda bär och grädde. Blanda ner vaniljkrämpulvret tills fyllningen blir fast.

4

Bred fyllningen på den avkylda botten. Rulla ihop längs långsidan.

5

Garnering

Vispa ihop florsocker, vatten och citronsaft till en glasyr. Ringla över rullen. Strössla direkt med frystorkade hallon och garnera med jordgubbshalvor.