Flag

Sarah Bernard med chokladmousse

20 - 24 styck
Mellan
60 minuter
Recept på en klassisk biskvi, som här är förenklad. Här gör du bara det roliga, den krämiga fyllningen som toppas med len choklad.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
2,5 dlmjölk
cirka 2 mskkonjak eller cointreau, eventuellt
20 - 24 stmakroner
300 gchoklad mörk
2 - 4 mskBlå glimmer eller annat strössel som garnering, eventuellt

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
1

Gör så här

Blanda tårtmousse med mjölk och vispa 3 minuter. Lägg moussen i en spritspåse. Droppa ev. några droppar konjak eller cointreau på makronerna. Spritsa ut tårtmoussen på dem. Ställ in bakelserna i frys en timme tills ytan är stel.

2

Smält chokladen över vattenbad, den ska vara flytande och ljummen. Doppa makronerna i chokladen, ta hjälp med sked så all mousse blir täckt med choklad. Håll bakelserna upp och ned, så överflödig choklad rinner tillbaks i skålen. Strö ev. över dekorationsströssel på bakelserna innan chokladen stelnat.

3

Förvaras i kylskåp till servering.