En mycket enkel variant av den populära schwarzwaldtårtan!
Vispa grädden fast. Blanda hälften av grädden med vaniljsocker och hackade nötter. Bred körsbärssylt på ena marängbotten. Bred nötgrädden över och lägg på den andra botten.
Täck ovansidan av tårtan med ett tunt lager grädde. Häll ev. resten av vispgrädden i en spritspåse med stjärntyll och spritsa mönster på tårtan. Dekorera med riven choklad och Kakaorosor.
Tips: I den klassiska "Schwarzwalder Kirschtorte" är det körsbär och choklad som ger karaktär åt tårtan. Vill man inte använda körsbärssylt kan man byta ut det mot annan sylt.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tillagning:40 minuterMellan cirka 10 - 12 bitar