Flag

Schwarzwaldtårta

cirka 10 - 12 bitar
Mellan
40 minuter
Recept på en riktig klassiker, där marängbottnar, grädde, choklad och körsbärssylt kombineras till en alltid lika uppskattad tårta.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
1 Förp.färdigköpta marängbottnar
1 dlkörsbärssylt
5 dlvispgrädde
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
50 gDr. Oetker Hasselnötter hackade (1 påse)
Efter behovchoklad , riven
1 stKakaorosor och blad (50 g)

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Hasselnötter hackade (1 påse)
Picture - Kakaorosor och blad (50 g)

En mycket enkel variant av den populära schwarzwaldtårtan!

1

Gör så här

Vispa grädden fast. Blanda hälften av grädden med vaniljsocker och hackade nötter. Bred körsbärssylt på ena marängbotten. Bred nötgrädden över och lägg på den andra botten.

2

Täck ovansidan av tårtan med ett tunt lager grädde. Häll ev. resten av vispgrädden i en spritspåse med stjärntyll och spritsa mönster på tårtan. Dekorera med riven choklad och Kakaorosor.


Tips: I den klassiska "Schwarzwalder Kirschtorte" är det körsbär och choklad som ger karaktär åt tårtan. Vill man inte använda körsbärssylt kan man byta ut det mot annan sylt.