Flag

Vaniljknutar

cirka 30 - 40 styck
Mellan
140 minuter
Recept på saftiga vetebullar med len bakstabil vaniljkräm.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
50 gjäst
150 gsmör
5 dlmjölk
1 dlströsocker
2 krmsalt
1 tskkardemumma
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
12 - 13 dlvetemjöl
Fyllning
125 gsmör
1 dlströsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1 tskkardemumma
Vaniljkräm
1 Förp.Dr. Oetker Vaniljkräm
4 dlmjölk

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljkräm
1

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt och häll över jästen så att den löses. Arbeta ner övriga ingredienser, mjölet lite i taget, till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 50 min.

2

Blanda ihop fyllningen och låt den stå framme. Vispa vaniljkrämen enligt förpackning. Ställ i kylskåp.

3

Ta upp degen på mjölat bord, dela i 2 delar. Kavla 2 rektanglar, ca 40 x 20 cm. Bred fyllning på varje deg. Vik på mitten. Skär ca 1 cm breda strimlor av deglängderna.´Tvinna strimlorna och forma bullar. Lägg i formar på en plåt.

4

Gör en grop i varje bulle och klicka i vaniljkräm. Vaniljkrämen är väldigt fast (för att inte rinna ut under gräddning), använd 2 matskedar så går det lättare. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

5

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Pensla bullarna med ägg, grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Låt svalna och pudra över florsocker.