Flag

Vaniljsockerkaka med glasyr

cirka 12 bitar
Enkelt
60 minuter
En riktigt praktfull vaniljkaka vackert dekorerad med citronglasyr. Toppa gärna kakan med torkad frukt eller bär och smulad maräng. Foto: Simona Muntean
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
5,5 dlvetemjöl
2,5 dlströsocker
1,5 tskDr. Oetker Bikarbonat
2 tskVaniljpasta Taylor & Colledge
3 stägg mellanstora
2 dlmjölk
1 dlcreme fraiche
225 gsmör smält och avsvalnat
Glasyr
2 dlflorsocker
cirka 1,5 - 2 mskcitronsaft

Visa produkter

Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Smörja och mjöla en sockerkaksform på minst 2 liter och ställ åt sidan.

2

Blanda de torra ingredienserna till smeten i en stor bunke, tillsätt smör, mjölk, ägg och creme fraiche och vispa till en jämn smet.

3

Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 45–50 minuter. Kolla upp kakan de sista 10–15 minuterna så du vet om den är klar. 

4

Låt kakan vila i formen ca 10–15 minuter. Vänd sen upp och ner den på ett serveringsfat och låt den kallna under formen.

5

  Blanda florsocker och citronsaft till glasyren. Ringla glasyren över kakan och garnera eventuellt med torkad frukt, bär och smulad maräng.