COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Gelatinblad

Gelatinblad

 

 

Gelatin är ett animaliskt protein som framställs av gris. Det används främst till matlagning och desserter.

Dosering:
Mjuk gelé: 5-6 blad per 1/2 liter vätska.
Fast gelé: 8-9 blad till 1/2 liter vätska.
Mousse: 1 gelatinblad per ägg som ingår i receptet.

Lös upp gelatinet så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme eller i mikrovågsugn med en skvätt vatten på full effekt i 30-60 sek beroende på antalet blad.

Låt gelatinet svalna innan det blandas med grädd- eller äggsmet.
Till saftgelé lägger man ner de blötlagda gelatinbladen direkt i den heta vätskan så att de smälter.

Förpackningar finns med både 10 respektive 12 gelatinblad.