COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Bakpulver

Bakpulver

Stärkelsen i bakpulver är oftast av majs eller vete. Stärkelsen hindrar syran och basen från att reagera med varandra i förtid. Syran är vanligen olika fosfater och basen är oftast natriumbikarbonat. Det är viktigt att mängden syra och bas överensstämmer, ett överskott på syra ger en sur smak och ett överskott på bas ger en bitter smak. Det finns syror som reagerar snabbt och bildar gas i början av gräddningen och så finns det syror som reagerar långsamt, dvs i slutet av gräddningen.

Dr. Oetkers bakpulver är dubbelverkande
Dr Oetkers bakpulver är ett så kallt dubbelverkande bakpulver. Det betyder att bakpulvret innehåller två syror: en som arbetar tidigt i ugnen och en som arbetar lite senare under gräddningsförloppet. Fördelen med detta är att det ger en större volym på bakverket än om man bara använder ett enkelverkande bakpulver (ett bakpulver med bara en syra).  

Bakpulver finns  i burk á 100 gram och även i refillpåse 100 g. Nu finns även ett ekologiskt bakpulver i sortimentet.

Det är mycket viktigt att bakpulver förvaras lufttätt. Om det kommer in fukt från luften försvinner jäsförmågan.