COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Bakpulver

Bakpulver

 

 

 

 

 

Stärkelsen är oftast av majs eller vete. Det hindrar syran och basen från att reagera med varandra i förtid.

Det är mycket viktigt att bakpulver förvaras lufttätt. Om det kommer in fukt från luften försvinner jäsförmågan.

Syran är vanligen olika fosfater och basen är oftast natriumbikarbonat. Det är viktigt att mängden syra och bas överensstämmer, ett överskott på syra ger en sur smak och ett överskott på bas ger en bitter smak.

Det finns syror som reagerar snabbt och bildar gas i början av gräddningen och så finns det syror som reagerar långsamt, dvs i slutet av gräddningen.

Dr Oetkers bakpulver är ett sk dubbelverkande bakpulver. Detta betyder att det innehåller två syror, en som arbetar tidigt i ugnen och en som arbetar lite senare under gräddningsförloppet. Detta ger en större volym på bakverket än om man bara använder en syra, ett sk "enkelverkande" bakpulver.

Bakpulver finns  i burk á 100 gram och även i refillpåse 100 g.