COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Stollen

Recept på en tysk variant av fruktkaka.

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Stollen

Jästdeg:

8 dl vetemjöl
2 påsar Dr. Oetker Torrjäst (14g)
2,5 dl mjölk ljummen
2 st äggulor
100 g mjukt smör
1 dl florsocker
1 Förp. Korinter (75 g)
100 g Dr. Oetker Suckat (1 förpackning)
omkring 3 - 4 msk smält smör Till pensling
Efter behov florsocker Till dekoration

preparation

Förberedelse

1

Blanda mjöl och torrjäst i en bunke. Rör ned mjölk, ägg och smör under ständig omrörning. Tillsätt florsocker och frukt och knåda till en jämn och slät deg. Låt jäsa under bakduk tills degen fördubblat sig i storlek.

2

Platta ut degen till en fyrkant och vik in sidorna från både vänster och höger till en avlång kaka. Lägg kakan på smord plåt och låt jäsa ca 35 min.

3

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter. (Varmluft 150 grader). Pensla smält smör på den varma kakan och strö florsocker över.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten