Gelatin är ett animaliskt protein som framställs av gris. Det används främst till matlagning och desserter. För ett vegetarisk alternativ, se Vegegel Dosering: Mjuk gelé: 5-6 blad per 1/2 liter vätska. Fast gelé: 8-9 blad till 1/2 liter vätska. Mousse: 1 gelatinblad per ägg som ingår i receptet. Lös upp gelatinet så här: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme eller i mikrovågsugn med en skvätt vatten på full effekt i 30-60 sek beroende på antalet blad. Låt gelatinet svalna innan det blandas med grädd- eller äggsmet. Till saftgelé lägger man ner de blötlagda gelatinbladen direkt i den heta vätskan så att de smälter. Information om produktinnehåll: Förpackningar finns med både 10 respektive 12 gelatinblad. Dr. Oetkers gelatinprodukter har bloomvärde 250.