Gelatinblad av nöt
Nettoinnehåll: 19 gram
Tillagning
Dr. Oekter Gelatinblad av nöt är tillverkad av animaliskt gelatin från oxe. Nötgelatin kan användas på samma sätt som traditionella gelatinblad.
Gelatinblad gör saft och juice till gelé och mjölk och grädde till pudding och panna cotta. Du kan också använda det för att göra fromage eller mousse. När man bakar cheesecakes spelar gelatinet en central roll för att få creamcheesen eller gelén att stelna.
Tillagning: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Krama ur vätskan ur bladen. Kylda rätter: Smält bladen över ett vattenbad eller i en mikrovågsugn (de fårminte koka). Låt gelatinmassan svalna innan den rörs ner i rätten. Varma rätter: Tillsätt de blötlagda gelatinbladen direkt i den varma vätskan och rör tills bladen har lösts upp.
Dosering - en tumregel:
Lös gelé: 5-6 blad per ½ liter vätska.
Fast gelé: 8-9 blad per ½ liter vätska.
Gelatinblad av nöt förvaras torrt och luktfritt.
En förpackning Gelatinblad av nöt innehåller 10 blad.
Information om produktinnehåll:
Ingredienslista och näringsinnehåll kan variera, om det sker ändringar i receptet. För korrekt information om innehållet hänvisar vi alltid till märkningen på den aktuella produktens förpackning.