
Macarons
cirka 10 - 12 styck
Svårt
80 minuter
Recept på makroner, eller macarons på franska är en söt liten kaka som kan varieras i det oändliga. Här visar vi vårt sätt att baka dem.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Macarons
110 g
170 g
florsocker
3 st
äggvitor
2 msk
strösocker
cirka 2 - 4 droppar
Tillagning:
Tillagning:
80 minuter
1
Mal mandeln till mandelmjöl.
2
Sätt ugnen på 150 grader.
3
Vispa äggvitorna på låg hastighet och sedan öka. Häll ned strösockret i omgångar så det blir en toppig äggvita
4
Blanda försiktigt ned den malda mandeln, florsocker och vaniljsocker. Droppa i några droppar hushållsfärg i taget, till önskad nyans. Spritsa sedan ut smeten på en bakform stora som 5-kronor.
5
Låt kakorna vila i ca 15 min för att förhindra sprickor. Grädda kakorna längst ned i ugnen i ca 12 min.
6
Dra sedan bort bakplåtspappret och låt kakorna svalna och vila i 15 min. Blanda Dr. Oetker Tårtmousse med mjölk, och vispa till fast konsistens. Spritsa ut chokladmoussen på hälften av kak-halvorna. Tryck sedan ihop ena halvan med kräm med en halva utan kräm. Färdigt!
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Florentiner![]()

80 MinSvårt
Florentiner
80 MinSvårt
Florentiner
Lakritsmakroner med vit choklad och citrontryffel![]()

120 MinSvårt
Lakritsmakroner med vit choklad och citrontryffel
120 MinSvårt
Lakritsmakroner med vit choklad och citrontryffel