
Vörttekakor
cirka 20 styck
Mellan
120 minuter
Recept på hembakta tekakor som får sin juliga smak från pepparkakskryddor och julmust. Bör verkligen testas!
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
cirka 12 dl
rågsikt
2 påsar
Dr. Oetker Torrjäst (14g)
cirka 25 g
pepparkakskryddor
cirka 1 msk
salt
250 g
kesella
75 g
1 dl
rapsolja
1 dl
sirap (helst mörk)
5 dl
julmust (eller porter)
1 - 2 dl
vetemjöl till utbakning
Visa produkter
Tillagning:
Tillagning:
120 minuter
1
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser. Värm olja, kesella, sirap och porter till 42 grader. Rör ned i mjölblandningen. Blanda ordentligt till en rätt kladdig smet. Låt degen jäsa i 45-60 minuter. Vält ut degen på lätt mjölat bakbord. Var försiktig med mjölet, för mycket mjöl ger torra bullar.
2
Dela degen i 20 delar och gör runda bollar av dem. Lägg bullarna glest på pappersklädda plåtar. Låt jäsa ytterligare 30-45 minuter. Platta ut dem till tekakor, ca 1 cm tjocka och nagga med gaffel. Grädda i 225 grader cirka 12 minuter. Låt svalna under bakduk.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Bananbröd med ingefära![]()

80 MinMellan
Bananbröd med ingefära
80 MinMellan
Bananbröd med ingefära
Valnötsbröd![]()

180 MinMellan
Valnötsbröd
180 MinMellan
Valnötsbröd
Fruktbröd![]()

120 MinMellan
Fruktbröd
120 MinMellan
Fruktbröd
Våffeltårta![]()

60 MinMellan
Våffeltårta
60 MinMellan
Våffeltårta
Surdegsfrallor med snabb surdeg![]()

165 MinMellan
Surdegsfrallor med snabb surdeg
165 MinMellan
Surdegsfrallor med snabb surdeg
Långpannebröd![]()

120 MinMellan
Långpannebröd
120 MinMellan
Långpannebröd