COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Aprikospaj

Recept på underbar paj som fylls med aprikoser, kesella och citron. Serveras helst ljummen med kall vaniljsås eller lättvispad grädde.

1 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Aprikospaj

Deg:

2 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
150 g mjukt smör
1,5 dl socker
2 st ägg

Aprikosfyllning:

250 g kesella
2 tsk Dr. Oetker Citronarom
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 burk aprikoser liten

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa smör och socker vitt och poröst.Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ned de torra ingredienserna och rör försiktigt ihop till en deg.

2

Förbered fyllningen genom att blanda samman kesella, citronarom, socker, potatismjöl och vaniljsocker.Dela aprikoserna i små bitar. Tryck ut hälften av degen i en smord och bröad form (Ø 22-24 cm), helst med löstagbar kant. Lägg på aprikoser, fyllningen och täck med resten av degen.

3

Grädda kakan i botten av ugnen vid 160 grader i ca 45 minuter. Serveras ljummen med kall vaniljsås eller lättvispad grädde.