Flag

Saftig morotskaka

8 - 10 portioner
Enkelt
150 minuter
Läcker och saftig morotskaka med en lätt cream cheese frosting som är perfekt att spritsa fina dekorationer med.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Morotskaka
185 gsocker
1,5 dlmatolja
2 stägg
165 gvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
1 tskDr. Oetker Bikarbonat
3 tskkanel
En nypasalt
250 griven morot
Lätt cream cheese frosting
1 Förp.Dr. Oetker Base for buttercream
100 gmjukt smör
150 gfärskost , inte light

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Base for buttercream

Förberedelse

Sätt ugnen på 180 °C över- och undervärme.

1

Morotskaka

Rör socker och olja samman med en handvisp. Vispa därefter ned äggen.

Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt i en skål. Tillsätt äggblandningen och de rivna morötterna. Rör samman till en jämn smet.

Häll smeten i en smord springform (ø 20 cm) med bakpapper i botten. 
Grädda kakan näst längst ned i ugnen i ca. 50 minuter. Känn med en provsticka om kakan är färdigsgräddad. Stickan ska inte bli smetig. 

Låt kakan svalna och förbered frostingen.

2

Lätt cream cheese frosting

Häll innehållet i en förpackning Base for Buttercream i en skål och tillsätt rumsvarmt smör och kall färskost.  Vispa först kort på låg  hastighet och därefter på hög  hastighet i 4 minuter, tills frostingen är ljus och luftig.


Lägg frostingen i en spritspåse med en rosenbladstyll (ca 16 mm). Spritsa små blad på den avsvalnade kakan. Starta i kanten och arbeta in mot mitten. Dekorera eventuellt mitten av kakan med en Golden and Shiny Pearl.


Sätt kakan i kylen innan servering.