Flag

Vegansk Citrontårta

cirka 10 - 12 bitar
Mellan
180 minuter
Recept på frisk och ljuvlig tårta med Raw botten och toppad med lemoncurd.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Raw botten
100 gDr. Oetker Mandel skållad
90 ghackade dadlar kärnfria
30 gkokosmjöl
Vegansk Lemoncurd
2 stcitroner (saften från 2 citroner, drygt 1 dl)
1 påseDr. Oetker Vegegel
400 gkokosmjölk (använd den tjocka delen av en burk)
65 glönnsirap
cirka 1 - 2 tskDr. Oetker gelfärger gul
Dekoration
1 mskDr. Oetker Hasselnötter hackade
1 tskDr. Oetker gelfärger grön

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Mandel skållad
Picture - Dr. Oetker Vegegel
Picture - Dr. Oetker gelfärger gul
Picture - Dr. Oetker Hasselnötter hackade
Picture - Dr. Oetker gelfärger grön
1

Raw tårtbotten

Kör mandlarna i matberedare eller kraftig mixer till ett mjöl. Tillsätt dadlarna, några i taget. Ha i kokosmjölet sist. Om massan inte går ihop kan man tillsätta 1-2 tsk vatten. Klipp ur ett runt bakplåtspapper och lägg det i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Tryck ut dadelmassan i formen och ställ i kylskåp.

2

Lemoncurd

Blanda vegegel och citronsaft i en kastrull och vispa ordentligt. Tillsätt lönnsirap och den tjocka massan från en förpackning kokosmjölk, ca 250 g. Koka upp massan tills den tjocknar, ca 1-2 minuter. Tag kastrullen från värmen och tillsätt gul färg efter önskemål. Häll citronkrämen över botten och ställ kallt i 1-2 timmar tills den tjocknat.

3

Dekoration

Blanda hackade hasselnötter med koncentrerad grön färg. Tillsätt några droppar i taget till önskad färg uppnåtts. Låt torka några timmar innan du dekorerar kakan.

4

Tips

Kakan är hållbar upp till 2 dagar i kyl.