Flag

Biscotti

cirka 60 styck
Mellan
80 minuter
I detta recept hittar du två smaksättningsalternativ på dessa underbara knapriga skorpor, som urpsungligen kommer från Italien.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Grundsmet
100 gsmör
2 dlsocker
2 stägg
4,5 dlKungsörnen Vetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
Smaksättning 1
100 gDr. Oetker Hasselnötter hackade (som rostas i torr stekpanna några min)
25 gmörk choklad
25 gapelsinskal
Smaksättning 2
100 gDr. Oetker Mandel skalad hackad (som rostas i torr stekpanna några min)
1 tskDr. Oetker Vaniljarom
1 tskDr. Oetker Citronarom

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Hasselnötter hackade (som rostas i torr stekpanna några min)
Picture - Dr. Oetker Mandel skalad hackad (som rostas i torr stekpanna några min)
Picture - Dr. Oetker Vaniljarom
Picture - Dr. Oetker Citronarom
1

Biscotti

Värm ugnen till 175 grader.

2

Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett och ett. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Dela smeten i två lika delar och blanda i de olika smaksättningarna. Forma varje smaksatt deg till två längder, ca 20 cm. Pensla längderna med lätt uppvispad äggvita och grädda i ugn 25-30 minuter tills de får en gyllene färg.

3

Låt längderna svalna 5 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 100 grader. Skär varje längd till 15 små skorpor och lägg tillbaka på plåten med lite mellanrum.

4

Låt skorporna torka i ca 45 minuter. Låt dom kallna helt innan de förvaras i tät kakburk.