Flag

Kanintårta

cirka 12 bitar
Svårt
60 minuter
Läcker tårta med morot och smörkräm dekorerad som en kanin – den perfekta påsktårtan
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Första tårtbotten
175 grivna morötter
3 stäggvita
3 stäggulor
80 gströsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
En nypasalt
150 gfinmald mandel
40 gvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
Andra tårtbotten
175 grivna morötter
3 stäggvita
3 stäggulor
80 gströsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
En nypasalt
150 gfinmald mandel
40 gvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
Smörkräm
1 Förp.Dr. Oetker Base for buttercream
cirka 200 - 250 gsmör
Dekoration
Efter behovDr. Oetker gelfärg rosa
Dr. Oetker Easter Party Sprinkles
Efter behovchokladknappar till nosen
2 stmarshmallows
2 stDr. Oetker Sugar eyes
3 strispapper
6 - 8 stGlasnudlar

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Base for buttercream
Picture - Dr. Oetker gelfärg rosa
Picture - Dr. Oetker Easter Party Sprinkles
Picture - Dr. Oetker Sugar eyes

Hur bakar jag en kanintårta?

1

Förbered dekorationerna

Dagen innan kan du förbereda kaninöron av rispapper. För att göra detta blötlägger du först 2 ark rispapper i varmt vatten och forma dem till öron på en bit bakplåtspapper. För att göra innerörat klipper du ett annat rispapper på mitten och blötlägg i varmt vatten blandat med rosa gelfärg. Placera ett inneröra på varje ytteröra och forma till något. Låt öronen torka över natten. 

2

Förbered tårtbottnarna

Klä en springform (18 cm) med bakplåtspapper. Skala och riv morötter. Sätt ugnen på 180 grader över-och undervärme.

Temperatur över- och undervärme: cirka 180 °C

Temperatur varmluftsugn: cirka 160 °C

3

Tårtbottnar

Baka 2 identiska tårtbottnar genom att upprepa följande: Vispa äggvitorna styvt. Vispa äggulorna i en annan skål på hög hastighet i någon minut tills du har en krämig smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och salt. Röri ytterligare 1 minut och vispa ytterligare 2 minuter. Rör ner mandel och rivna morötter.  Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner. Till sist vänder du ned de vispade äggvitorna i din smet. Häll smeten i bakformen och  grädda botten i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

Placering i ugn: Nedre

Baka: cirka 40 Minuter

4

Låt botten svalna i formen ca 10 minuter innan du lossar den från formen. Låt den färdiga botten fortsätta svalna på ett bakpappersklätt bakgaller. Upprepa steget innan och detta steg för att få två stycken tårtbaser. 

5

Förbered smörkrämen

Blanda smörkrämen enligt instruktionerna på förpackningen. Du vill ha en krämig smörkräm. Är smörkrämen för hård kan du tillsätta en liten skvätt mjölk till önskad konsistens.

6

Fyllning

Dela båda tårtbaserna på mitten så att du får 4 tårtbottnar. Lägg första botten på ett tårtfat och bred på 2 msk av smörkrämen. Lägg på nästa botten och bred 2 msk av smörkräm även på denna botten. Upprepa tills alla bottnar har travats på varandra. Bred resterande smörkräm över hela tårtan och låt tårtan vila i kylskåp i 3 timmar.

7

Dekoration

Dekorera kanten av tårtan som ett kaninansikte. Placera 2 st Sugar eyes som ögon. Den rosa chokladknappen blir en söt nos. Skär marshmallowsen i bitar som kinder och glasnudlarna blir morrhår. Stick slutligen försiktigt ner öronen på toppen av tårtan och dekorera eventuellt med Easter Party Sprinkles från Dr. Oetker.  Nu är tårtan redo att serveras.