Flag

Kladdkakstårta

8 portioner
Mellan
40 minuter
Receptet för chokladälskaren! Dubbel kladdkaka med smörkräm i mitten och toppad med icing och strössel. Allt med smak av choklad!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kladdkaka
100 gsmör smält
2 dlströsocker
2 stägg
1,5 dlvetemjöl
0,5 dlkakao
Smörkräm
60 gsmör rumsvarmt
0,5 Förp.Dr. Oetker Icing & Frosting Choco Dream
Icing
0,25 dlvatten kallt
25 gsmör kallt
0,5 Förp.Dr. Oetker Icing & Frosting Choco Dream
Garnering
cirka 1 Förp.Dr. Oetker Chocolate Disco Decoration

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Icing & Frosting Choco Dream
Picture - Dr. Oetker Icing & Frosting Choco Dream
Picture - Dr. Oetker Chocolate Disco Decoration
1

Kladdkaka

Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ägg, socker och kakao i en bunke. Tillsätt mjölet under omrörning och rör till sist ner det smälta smöret. Klä två runda springformar (ca 20 cm i diameter) i bakplåtspapper. Häll över halva smeten i den ena och resten i den andra. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-17 minuter. Tag ut och låt svalna.

2

Smörkräm

Vispa smöret tillsammans med pulvret med en elvisp i ca 4 minuter. Häll smeten i en spritspåse och bred ut ett lager på en av kladdkakorna.
Placera sedan den andra kladdkakan ovan smörkrämen.

3

Icing och dekoration

Rör ihop pulvret tillsammans med vatten tills det har blivit en len och fin glasyr. Bred på glasyren på toppen av kladdkakan och garnera med chokladströssel.
Klart för servering.