Flag

Nyårstårta med glitter och glamour

cirka 8 - 10 bitar
Enkelt
60 minuter
Recept på en nyårstårta med glitter och glamour. Tårtan är enkel att baka och får gästerna att tappa hakan. Bild: Simona Muntean
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Bottnar (3-lika)
4 stägg
cirka 2 dlströsocker Mät upp lika mängd socker som ägg
cirka 2 dlvetemjöl Mät upp lika delar mjöl som socker och som ägg.
2 tskDr. Oetker Bakpulver
Fyllning och garnering
2 Förp.Dr. Oetker Tårtmousse choklad
5 dlmjölk eller byt ut halva mängden mot vispgrädde
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2,5 dlmjölk Eller byt ut hälften mot vispgrädde
2 dlhallonsylt
2 Förp.Dr. Oetker Black & Gold strösselmix

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse choklad
Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
Picture - Dr. Oetker Black & Gold strösselmix
1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Smörj och mjöla tre engångsformar i aluminium, ca 18 cm i diameter.

2

Ta fram tre likadana glas. Knäck äggen i det ena glaset. Fyll dem andra två med vetemjöl respektive strösocker till samma nivå som äggen. Det är därför som receptet kallas för bottnar på 3 lika.

3

Vispa äggen kraftigt och tillsätt strösockret under fortsatt vispning. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd sen försiktigt i äggsmeten.

4

Fördela smeten lika i dina formar och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Öppna inte ugnsluckan de första 15 minuterna så inte bottnarna sjunker. Låt bottnarna svalna i formar under en kökshandduk.

5

Förbered choklad- och vaniljtårtmoussen enligt instruktionen på förpackningarna. 

6

Ställ en tårtbotten på ett serveringsfat.  Bred hälften av choklad tårtmoussen över. Lägg den andra botten över. Bred sylt på och sen vanilj tårtmoussen över. Lägg den tredje botten över.

7

 Ställ tårtan i frysen någon kvart så blir det lättare att spackla den med resterande choklad tårtmoussen. Spara ev lite mousse att spritsa toppen med.

8

Klä tårtan i Black & Gold strössel för en festlig look. Toppa med resterande mousse. Förvara tårtan kallt till servering.