Flag

Regnbågstårta

1 tårta
Mellan
120 minuter
Recept på tårta I regnbågens alla färger. Både fin att titta på, men även underbar att smaka på!
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Tårtbotten
6 stägg
3 dlströsocker
1 mskDr. Oetker Vaniljsocker
2 mskvatten
3,5 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
cirka 2 - 5 dropparDr. Oetker Hushållsfärg grön röd, gul och blå
Fyllning och garnering
2 påsarDr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
4,5 dlmjölk
0,5 dlfläderblomssaft , koncentrerad
Efter behovDr Oetker valfritt strössel till dekoration

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg grön röd, gul och blå
Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
1

Gör så här

Smörj och bröa 4 springformar, 22 cm i diameter. Har man inte så många formar kan man grädda kakorna i flera omgångar. Formen bör dock bröas och smörjas mellan varje gräddning.

2

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och luftigt. Tillsätt vatten. Blanda bakpulver och vetemjöl och vänd ned det i smeten.

3

Dela smeten i fyra delar och färga dem med var sin färg.

4

Häll smeten i vardera form. Grädda en eller två kakor i taget, gräddtid 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

5

Vispa tårtmoussen med flädersaft och mjölk. Använd elvisp och vispa tills moussen blir tjock och fluffig.

6

Lägg ihop tårtbottnarna med mousse mellan. Spara hälften av moussen som används att täcka runt om kakan. Garnera med valfritt strössel och låt kakan stå svalt till servering.


Tips: Gör gärna kakan en dag innan servering, men vänta med dekoration tills strax innan den ska ätas!