Lägg en burk kokosmjölk i kylen över natten. Klä en springform (20 cm) med bakpapper.
Lägg alla ingredienser till tårtbotten i matberedaren och blanda tills smeten/massan är jämn.
Häll smeten/massan i springformen och jämna till genom att trycka med en sked.
Ställ formen i kylen i ungefär en timme.
Ta ut kokosmjölken ur kylen och använd endast den stelnade delen.
Blanda hård kokosmjölk med sojayoghurt och tillsätt florsocker och citronsaft. Blanda Vegegel och 2 dl kallt vatten i en kastrull och värm blandningen tills den klarnar och tjocknar.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ned 2 matskedar av yoghurtblandningen. Häll sedan ned vegelblandningen i yoghurtblandningen.
Häll fyllningen över botten och ställ tillbaka formen i kylen.
Skala rabarber och skär i 1 cm tjocka bitar.
Lägg rabarber, socker, citronsaft och vatten eller sirap i en kastrull och värm på medelvärme i cirka 10 minuter.
Blanda Vegegel och vatten i en annan kastrull och värm blandningen tills den klarnar och tjocknar. Tillsätt först 1-2 matskedar rabarber i vegegelen och blanda sedan ned vegegelblandningen i rabarberkompotten.
Låt blandningen svalna och häll sedan över toppen av kakan.
Ställ kakan i kylen i minst 4 timmar, helst över natten.
Lösgör den försiktigt från springformen innan servering.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tillagning:120 minuterMellan cirka 10 - 14 portioner