Allt om vaniljprodukter

Vad använder du vilken vaniljprodukt till?

Upptäckten av vaniljplantan har påverkat handeln för bakprodukter. Som drottning av kryddor, används den i dag i en mängd olika recept för att förstärka smaken. Såväl som vaniljstång av toppkvalitet så finns det numera många andra vaniljprodukter på marknaden. I Dr. Oetkers sortiment finns bl.a. vaniljpasta, vaniljextrakt, vaniljstång och vaniljsocker.
 

Vaniljstång

Hela vaniljstänger innehåller en mjuk, mörk vaniljmassa. Det här är vaniljen för dig som vill ha det naturligt. Dr. Oetkers vaniljstänger handplockas och är perfekta för tårtor, kakor, desserter och krämer. 

Vill du lära dig mer om vaniljstång? Vi berättar allt du behöver veta om vaniljstänger och visar hur du lätt får fram vaniljfröerna.

Vaniljpasta

Vaniljpasta ger recepten en intensiv vaniljsmak. Denna “gelliknande” pastan blandar sig väl med söta bakverk, desserter och krämer. Vår Taylor & Colledge Vanilla Paste har svarta ”prickar” som är karaktäristiskt för vanilj och är perfekt för recept med flytande eller krämig konsistens som t.ex. vaniljglass.

 

På vår informationssida om vaniljpasta, visar vi även hur du lätt kan göra din egen vaniljpasta.

Vaniljextrakt

Vaniljextrakt med intensiv arom är en av de mest populära vaniljprodukterna som används i våra kök. Olika tillverkare erbjuder olika extrakt med eller utan alkohol. Vårt flytande Taylor & Colledge utan vaniljprickar i, passar utmärkt till desserter eller sockerkakor t.ex.

 

För mer information och läckra recept, se; Vaniljextrakt.

Vaniljsocker

Om du kombinerar den sofistikerade smaken av vanilj med vitt socker så får du ett klassiskt vaniljsocker. Eftersom det har pulverkonsistens så kan det användas i både torra och flytande recept. Det är vaniljsocker som kan ge vispad grädde en sötaktig vaniljsmak. Dr. Oetkers vaniljsocker är populärt hos både de som bakar ofta och de som bakar mer sällan.

 

Burbon vaniljsocker skiljer sig från vanillinsocker. Här förklarar vi skillanden mellan de två olika proudukterna.

 

Lär dig mer om vaniljsocker här.

Vaniljpulver

Vaniljpulver har blivit en mer och mer populär ingrediens i recept. De torkade och pulveriserade vaniljstängerna används i liten mängd som smaksättare för bakverk och dessert.  

 

Vill du veta mer om vaniljpulver? Kan man göra eget vaniljpulver?  Hur förvarar man vaniljpulver? Vi berättar allt du behöver veta: Vaniljpulver 

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: