COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Summer S´mores cupcakes med rabarberkompott

Recept på somriga cupcakes med underbar marshmallowstopping!

12 styck

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Summer S´mores cupcakes med rabarberkompott

Muffinssmet:

150 g smör mjukt
150 g socker
3 st ägg M/L
¾ dl fläderblomssaft koncentrerad
50 g mandelmjöl
150 g vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning:

200 g rabarber i bitar
1 - 2 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
75 g socker
1 tsk Dr. Oetker Citronarom

Marshmallowtopping:

7 st Gelatinblad
¾ dl vatten
250 g socker
¾ dl sirap ljus
2 tsk Dr. Oetker Citronarom

Förberedelse

Förberedelse

1

Cupcakes:

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Rör smör och socker mjukt och krämigt. Vispa äggen ett i taget och fortsätt vispa i minst 1 minut för varje ägg. Rör ner fläderblomssaft och mandelmjöl i äggblandningen. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och blanda det i smeten. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda cupcakesen i ca 20 minuter.

2

Fyllning:

Koka långsamt upp rabarber, vaniljsocker och socker. Koka tills rabarberna är mjuka och smaka av med citronarom. Gör ett hål i mitten av varje cupcake med en tesked och fyll med rabarberkompott.

3

Marshmallowtopping:

Blötlägg gelatinblad i kallt vatten medan du förbereder sockerblandningen. Häll vatten, socker och sirap i en kastrull och låt det långsamt koka upp under omrörning. Koka sockerblandningen på svag värme, till sockret har löst sig. Höj därefter värmen och koka till sockerblandingen når 130 grader. Det är viktigt att temperaturen når helt upp till 130 grader (max 140 grader), annars får inte toppingen den rätta konsistensen. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i 1 msk vatten blandat med 2 tsk citronarom samt lite av sockerlagen. Häll ner det i en skål eller bunke och tillsätt resten av sockerlagen. Vispa blandningen på medelhastighet i 8-10 minuter, tills konsistensen är lite som tuggummi och påminner om maräng. Häll direkt smeten i en tyllpåse och spritsa små toppar på cupcakesen så att hålen täcks. Låt cupcakesen stå lite och bränn sedan av dem med en gasbrännare så att de blir gyllenbruna.

4

Tips:

Cupcakesen håller sig fina 2-3 dagar, men vänta då med att bränna av toppingen till strax innan serveringen.