Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Mixa mandel och florsocker i en matberedare till ett fint mjöl, gärna med lite mandelbitar kvar.
Tillsätt äggvitorna och mixa till en slät massa.
Klicka ut smeten med två teskedar (eller spritsa) på en plåt med bakplåtspapper. Cirka 5 cm i diameter. Jämna till kakorna med fuktade fingertoppar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt bottnarna svalna helt.
Tina jordgubbarna (eller använd färska) och mixa till en slät puré. Sila bort kärnorna.
Följ instruktionerna på butter cream-påsen för att vispa ihop smörkrämen.
Vänd försiktigt ner jordgubbspurén i smörkrämen, lite i taget, med en slickepott.
Fyll en spritspåse med smörkrämen och spritsa ut på biskvibottnarna. Dra till jämna kanter med hjälp av en spatel.
Ställ biskvierna i kylskåp minst 2 timmar, tills smörkrämen stelnat ordentligt.
Smält den mörka och ljusa chokladen– antingen i mikrovågsugn (kort intervaller, rör ofta) eller över vattenbad. Viktigt att chokladen är rumsvarm innan du doppar.
Doppa de kylda biskvierna i choklad och låt stelna i kylskåp.
Liknande recept
Småkakor
Småkakor
Småkakor