
Sagorullar
Ingredienser
Tillagning:
Med en ljuvlig smakkombination av Aprikos och syrlig färskost blir dessa rulltårtsbakelser en given succé på barnkalaset. Eller varför inte på vuxenkalaset...
Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker luftigt och vänd ned de torra ingredienserna. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm.
Grädda i 6-8 min mitt i ugnen. Vänd upp smeten på sockrat bakplåtspapper och dra försiktigt av pappret. Om det är svårt att ta av pappret kan det penslas med lite kallt vatten runt om.
Vispa grädden tillsammans med florsocker. Blanda Philadelphiaosten med färg och aprikospuré. Vänd försiktigt ned hälften av den vispade grädden. Bred blandningen över kakan och rulla ihop rulltårtan med hjälp av det sockrade pappret.
Rulla ihop tårtan från långsidan och lägg rullen en stund i kylen.
Skär kakan i ca 4 cm tjocka bitar. Kavla ut marsipan och sporra eller skär ut smala längder av marsipanen. Klä kakorna runt om med marsipan. Garnera ovanpå med grädde och valfri dekoration.
Liknande recept
Liknande recept

Hemgjorda skumtoppar

Regnbågsmuffins

Clownbakelser

Regnbågspannkakor med marshmallowsås

Pirattårta

Tusenfotingcupcakes
