COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Chokladbollskaniner

Recept på enkelt påskgodis som passar lika bra på barnkalaset eller till sommarfikan.

10 styck

Lyckas lätt 45 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Chokladbollskaniner

Chokladbollssmet:

150 g smör rumsvarmt
1,5 dl strösocker
3 msk kakao
2 msk kaffe eller vatten
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
4 dl havregryn
Efter behov kokosflingor till garnering

Dekorationer:

1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant Yellow
1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White
1 Förp. Dr. Oetker Sugar eyes
omkring 1 - 2 msk Dr. Oetker Dekorationshjärtan
Efter behov Dr. Oetker Rainbow mix

preparation

Förberedelse

1

Chokladbollar

Blanda samman alla ingredienser till chokladbollssmeten.
Rulla smeten till ca 10 stycken stora bollar och rulla i kokos.
Skär ett snitt in i mitten av chokladbollen för att göra kaninens mun.

2

Dekoration

Forma gul sockermassa till morötter och sätt fast grönt stjärnströssel som blast. Placera
morötterna i munnen på kaninerna.
Forma vit sockermassa till öron och tryck fast i chokladbollen. Gör hål med en
tandpetare i chokladbollen så går det enklare.
Tryck fast sockerögon och hjärtströssel som nos.