COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Donuts med glasyr

Recept på donuts eller munkar som du enkelt bakar i ugnen i en donutsplåt.

12 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Donuts med glasyr

Ingredienser:

3 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,5 st apelsiner skal från ½ apelsin
1 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
1 st ägg
1,5 dl mjölk
25 g smält smör

Dekoration:

50 g smält smör
1 st Kristyr vit eller rosa eller mörk choklad
Efter behov Dr. Oetker Frystorkade hallon eller jordgubbar
omkring 4 - 6 msk Dr. Oetker Dekorationshjärtan eller annat valfritt strössel

preparation

Förberedelse

1

Värm ugnen till 200 grader. Smöra en donutsplåt med plats för 12 donuts. Blanda samman alla torra ingredienser. Blanda i en annan skål ägg, mjölk och smör. Sila mjölblandningen ner i äggmjölken. Blanda till en jämn smet. Fördela smeten i formarna. Grädda munkarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Pensla de heta munkarna med smält smör.

2

Dekoration

Töm kristyrtuben i en skål alt. bryt choklad i bitar i en skål. Smält i micron några sekunder till en jämn och slät glasyr. Doppa munkarna på ena sidan i glasyren. Dekorera genast med frystorkade bär eller strössel. Låt stelna.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten