
Mjuk pepparkaka - Christmas party style
20 bitar
Mellan
90 minuter
Mjuk pepparkaka med festlig dekoration
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Kaka
4 st
ägg
1,5 dl
socker
1 dl
sirap
2 dl
gräddfil
200 g
smält smör
2 msk
pepparkakskryddor
1,5 tsk
Dr. Oetker Bikarbonat
6,5 dl
vetemjöl
Dekoration
100 g
mörk choklad
1 dl
vispgrädde
1 Efter behov
Efter behov
1 Efter behov
Dr. Oetker Golden and shiny pearls
Tillagning:
Tillagning:
90 minuter
1
Kaka
Smöra och bröa en sockerkaksform (ca 2,4 liter). Sätt ugnen på 175 ℃.
Vispa ägg, socker och sirap ljust, till ett tjockt skum. Blanda bikarbonat och pepparkakskryddor med vetemjölet och vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggvispen växelvis med gräddfil och smör. Häll smeten i formen och grädda i cirka 45-50 minuter eller tills du känner med sticka att kakan är torr.
Låt kakan svalna i 15 minuter och lägg stjälp sedan upp på galler för att svalna helt.
2
Dekoration
Bryt choklad i en skål och värm grädden. Häll den heta grädden över chokladen och låt stå en stund. Rör om till en jämn glasyr och låt svalna 15-30 minuter. Häll glasyren över kakan och toppa med strössel och dekorationer.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Kokoskaka![]()

80 MinMellan
Kokoskaka
80 MinMellan
Kokoskaka
Dansk Drömkaka![]()

60 MinMellan
Dansk Drömkaka
60 MinMellan
Dansk Drömkaka
Vegansk chokladmoussekaka![]()

240 MinMellan
Vegansk chokladmoussekaka
240 MinMellan
Vegansk chokladmoussekaka
Kladdkaka med hallon![]()

60 MinMellan
Kladdkaka med hallon
60 MinMellan
Kladdkaka med hallon
Marockansk Apelsinmandelkaka![]()

80 MinMellan
Marockansk Apelsinmandelkaka
80 MinMellan
Marockansk Apelsinmandelkaka
Morotskaka![]()

100 MinMellan
Morotskaka
100 MinMellan
Morotskaka
Kladdkaka med chokladmousse![]()

40 MinMellan
Kladdkaka med chokladmousse
40 MinMellan
Kladdkaka med chokladmousse