
Vaniljkaka med citronglasyr
cirka 12 bitar
Mellan
75 minuter
Recept på saftig sockerkaka toppad med glasyr och färgglad frukt.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Sockerkakssmet
5,5 dl
vetemjöl
2,5 dl
strösocker
1,5 tsk
Dr. Oetker Bikarbonat
1 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
3 st
ägg medelstora
2 dl
mjölk
1 dl
creme fraiche
225 g
smält smör avsvalnat
Glasyr och garnering
2 dl
florsocker
cirka 1,5 - 2 msk
citronsaft
Tillagning:
Totalt :
75 minuter
Tillagning:
60 minuter
1
1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Smörja och mjöla en sockerkaksform på minst 2 liter och ställ åt sidan.
2
1. Blanda de torra ingredienserna till smeten i en stor bunke, tillsätt smör, mjölk, ägg och creme fraiché och vispa till en jämn smet.
3
1. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för ca 45–50 minuter. Kolla upp kakan de sista 10–15 minuterna så du vet om den är klar.
4
1. Låt kakan vila i formen ca 10–15 minuter. Vänd sen upp och ner den på ett serveringsfat och låt den kallna under formen.
5
1. Blanda florsocker och citronsaft till glasyren. Ringla över kakan och garnera med fruktblandning eller annan valfri topping.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Citronrulltårta med lakritsmousse![]()

60 MinMellan
Citronrulltårta med lakritsmousse
60 MinMellan
Citronrulltårta med lakritsmousse
Apelsinkaka![]()

80 MinMellan
Apelsinkaka
80 MinMellan
Apelsinkaka
Sommarbrownie med hallonfyllning![]()

40 MinMellan
Sommarbrownie med hallonfyllning
40 MinMellan
Sommarbrownie med hallonfyllning
Vegansk chokladmoussekaka![]()

240 MinMellan
Vegansk chokladmoussekaka
240 MinMellan
Vegansk chokladmoussekaka
Valnötsbrownie![]()

60 MinMellan
Valnötsbrownie
60 MinMellan
Valnötsbrownie
Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr![]()

75 MinMellan
Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr
75 MinMellan
Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr
Morotskaka med pistagenötter![]()

100 MinMellan
Morotskaka med pistagenötter
100 MinMellan
Morotskaka med pistagenötter