
Rabarber och Äppelkaka med kanelströssel
1 långpanna 30*40
Mellan
80 minuter
1 långpanna
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Deg
4,5 dl
vetemjöl
3 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
1,5 dl
strösocker
2 tsk
125 g
kvarg (Kesella mager)
1 dl
mjölk
1 dl
rapsolja eller solrosolja
Fruktfyllning
750 g
äpplen
750 g
rabarber
Kanelströssel
3 dl
vetemjöl
0,5 tsk
kanel , malen
1,5 dl
strösocker
2 tsk
125 g
mjukt smör
Tillagning:
Tillagning:
80 minuter
1
Gör så här
Skala äpplen och rabarer. Skär frukten i bitar.
2
Smörj en liten långpanna, ca 30x40 cm. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt övriga ingredienser till degen och rör samman till en smidig det. Rör inte för länge!
3
Tryck ut degen i långpannan. Täck degen med fruktbitar.
4
Bllanda mjöl med kanel, socker och vaniljsocker till strösslet. Blanda ned smör och vispa samman till ett strössel, helst med elvisp. Strö ut strösslet över frukten.
5
Grädda i ca 45 minuter.
6
Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.
Tips: Kakan går att göra med enbart äpplen eller rabarber. Om man använder enbart rabarber, strö över 1 msk potatismjöl och 2 msk extra socker över frukten innan strösslet strös över.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Halloweenkaka![]()

80 MinMellan
Halloweenkaka
80 MinMellan
Halloweenkaka
Rödbetsbrownies![]()

60 MinMellan
Rödbetsbrownies
60 MinMellan
Rödbetsbrownies
Apelsinkaka![]()

80 MinMellan
Apelsinkaka
80 MinMellan
Apelsinkaka
Kladdkaka med chokladmousse![]()

40 MinMellan
Kladdkaka med chokladmousse
40 MinMellan
Kladdkaka med chokladmousse
Persiko clafoutis![]()

60 MinMellan
Persiko clafoutis
60 MinMellan
Persiko clafoutis
Sacherrulltårta med chokladmousse![]()

40 MinMellan
Sacherrulltårta med chokladmousse
40 MinMellan
Sacherrulltårta med chokladmousse
Fruktkaka till påsk![]()

80 MinMellan
Fruktkaka till påsk
80 MinMellan
Fruktkaka till påsk