
Panettone
cirka 10 bitar
Mellan
120 minuter
Recept på en italiensk variant av fruktkaka som passar perfekt till jul.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
1 Förp.
3 msk
rom alternativt 3 msk starkt te+ 1 tsk Dr. Oetker Romarom
7,5 dl
vetemjöl
2 påsar
Dr. Oetker Torrjäst (14g)
2 dl
mjölk ljummen
1 tsk
0,5 st
citroner Rivet ytterskal (zest)
1 tsk
Dr. Oetker Romarom
120 g
smör eller margarin
1,75 dl
florsocker
6 st
äggulor
Efter behov
florsocker att sikta över kakan
Tillagning:
Tillagning:
120 minuter
1
Blanda korinter med fruktblandning och rom. Låt dra några timmar, helst över natten.
2
Deg
Blanda mjöl och torrjäst. Tillsätt därefter övriga ingredienser i turordning efter receptet under ständig omrörning. Knåda samman till en deg. Låt jäsa tills degen blivit dubbelt så stor. Slå ner degen och låt jäsa en gång till, ca 25 minuter.
3
Tillsätt fruktblandningen och knåda in den i degen. Forma degen till en rundel och lägg den på plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ en ring från en löstagbar form runt degen (17 cm Ø). Låt jäsa tills degen är dubbelt så stor. Grädda i nedre delen av ugnen. i 175 grader (150 grader varmluftsugn), ca 50 min. Strö över florsocker över kakan medan den ännu är varm.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr![]()

75 MinMellan
Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr
75 MinMellan
Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr
Apelsinkaka med överraskningshjärta![]()

100 MinMellan
Apelsinkaka med överraskningshjärta
100 MinMellan
Apelsinkaka med överraskningshjärta
Nöthjärtan![]()

100 MinMellan
Nöthjärtan
100 MinMellan
Nöthjärtan
American Brownie![]()

60 MinMellan
American Brownie
60 MinMellan
American Brownie
Mousserullårta med hallon![]()

60 MinMellan
Mousserullårta med hallon
60 MinMellan
Mousserullårta med hallon
Persiko clafoutis![]()

60 MinMellan
Persiko clafoutis
60 MinMellan
Persiko clafoutis
Sockerkaka![]()

40 MinMellan
Sockerkaka
40 MinMellan
Sockerkaka