
Glutenfri Smoothiekaka
cirka 12 bitar
Mellan
30 minuter
Recept på en fräsch och somrig kaka fri från gluten och tillsatt socker.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Botten
200 g
dadlar urkärnade
100 g
mandelmjöl
1 tsk
apelsinskal rivet
1 - 2 msk
vatten
Fyllning
4 st
500 g
jordgubbar
2 st
bananer
400 g
kvarg
0,5 - 1 st
0,5 dl
citronsaft
Dekoration
cirka 1 - 2 dl
blandade bär, t. ex blåbär, hallon och jordgubbar
Tillagning:
Totalt :
30 minuter
Tillagning:
30 minuter
1
Botten
Lägg de urkärnade dadlarna i en matberedare eller mixer. Tillsätt mandelmjöl, apelsinskal och vatten. Mixa till en slät massa. Lägg bakplåtspapper i botten av en springform ca 22 cm. Pressa ut mandeldegen jämnt i botten på formen.
2
Fyllning
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
Mixa jordgubbar och bananer slätt och blanda i kvargen. Smaka av med frön från vaniljstången. Koka upp citronsaften i en kastrull och smält ner de urkramade gelatinbladen. Häll ner gelatinet i smoothien och blanda väl.
3
Häll fyllningen i formen. Låt svalna i kylskåp minst 4 timmar. Dekorera med bär.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Donuts med glasyr![]()

60 MinMellan
Donuts med glasyr
60 MinMellan
Donuts med glasyr
Himmelsk adventskaka![]()

60 MinMellan
Himmelsk adventskaka
60 MinMellan
Himmelsk adventskaka
Sacherrulltårta med chokladmousse![]()

40 MinMellan
Sacherrulltårta med chokladmousse
40 MinMellan
Sacherrulltårta med chokladmousse
Banan donuts![]()

30 MinMellan
Banan donuts
30 MinMellan
Banan donuts
Fruktkaka till påsk![]()

80 MinMellan
Fruktkaka till påsk
80 MinMellan
Fruktkaka till påsk
Glutenfri Vegan-Chokladkaka![]()

60 MinMellan
Glutenfri Vegan-Chokladkaka
60 MinMellan
Glutenfri Vegan-Chokladkaka
Nöthjärtan![]()

100 MinMellan
Nöthjärtan
100 MinMellan
Nöthjärtan