
Fruktkaka
cirka 15 bitar
Mellan
80 minuter
Recept på saftig mjuk kaka, som bara blir godare om den får stå någon dag.
Ingredienser
Tillagning
Ingredienser
Ingredienser
200 g
smör
3 dl
socker
3 st
ägg
4 dl
Kungsörnen Vetemjöl
1 tsk
Dr. Oetker Bakpulver
Tillagning:
Tillagning:
80 minuter
1
Gör så här
Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1.5 liter. Blanda frukten med 1 msk av mjölet. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vänd ner frukten i smeten tillsammans med resten av mjölet och bakpulver. Häll smeten i formen.
2
Grädda i 150 grader i nedre delen av ugnen under ca 1 timme. Känn med sticka att kakan är klar. Låt helst kakan vila någon dag innan den skärs i tunna skivor.
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?
Liknande recept
Liknande recept
Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr![]()

75 MinMellan
Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr
75 MinMellan
Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr
Saftig julkryddkaka![]()

80 MinMellan
Saftig julkryddkaka
80 MinMellan
Saftig julkryddkaka
Browniebakelser med Jordgubbsmousse![]()

60 MinMellan
Browniebakelser med Jordgubbsmousse
60 MinMellan
Browniebakelser med Jordgubbsmousse
Chokladrulltårta med vaniljsmörkräm![]()

40 MinMellan
Chokladrulltårta med vaniljsmörkräm
40 MinMellan
Chokladrulltårta med vaniljsmörkräm
Dubbel kladdkaka med chokladmousse och hallon![]()

75 MinMellan
Dubbel kladdkaka med chokladmousse och hallon
75 MinMellan
Dubbel kladdkaka med chokladmousse och hallon
Fruktkaka med choklad![]()

80 MinMellan
Fruktkaka med choklad
80 MinMellan
Fruktkaka med choklad
Nöthjärtan![]()

100 MinMellan
Nöthjärtan
100 MinMellan
Nöthjärtan