
Julgranskaka
Ingredienser
Tillagning:
1 långpanna 22 X 30 cm. 1 smord avlång brödform ca 2 liter. Pepparkaksmått i form av en julgran som inte är högre än brödformen.
Rör samman smör, socker och pepparmintsarom till granen. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ned gelfärgen. Blanda mjöl och bakpulver och blanda samman smeten utan att röra för mycket. Häll degen i en smord långpanna. Grädda mitt i ugnen vid 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna något. Ta ut granar med pepparkaksmått och stapla dem ovanpå varandra.
Rör samman smör, socker och vaniljsocker. Vispa ned äggen, ett i taget. Rör ihop kakao, vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Häll lite av smeten i sockerkaksformen. Ställ julgranarna i formen intill varandra i en lång rad. Täck granarna med smet, först på sidorna och sedan ovanpå. Grädda vid 150 grader i ca 50 minuter. Låt kakan svalna på ugnsgaller. Skär kakan i tjocka skivor innan servering, så den dekorativa granen syns.
Liknande recept
Liknande recept

Rabarber och Äppelkaka med kanelströssel

Mandelkaka med moussefyllning

Vaniljkaka med citronglasyr

Brownies med julens frukt

Hälsosam chokladkaka

Julkaka
