COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Eclairer

Recept på denna ljuvliga franska bakelse, toppad med choklad och fylld med len vaniljkräm.

35 varv

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Eclairer

Ingredienser:

1,25 dl vatten
1,25 dl mjölk
120 g smör osaltat
0,5 tsk salt
2,5 dl vetemjöl
4 st ägg

Vaniljkräm:

1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
5 dl mjölk

Dekoration:

150 g mörk chokad 70 %
omkring 4 - 5 msk Choco dekor 4-mix efter behov

preparation

Förberedelse

1

Koka upp vatten, mjölk, smör och salt i en kastrull. Rör ner mjölet och låt degen koka ihop ett par minuter på svag värme under konstant omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Tillsätt ett ägg i taget och arbeta in det ordentligt. Sätt ugnen på 200 grader.

2

Fyll en spritspåse med degen, använd gärna en krusad tyll. Spritsa ut 1,5 cm breda längder, ungefär 6-7 cm långa, på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen. Sänk värmen till 180 grader efter 5 min, och grädda tills de är gyllene ca 15 min. Stäng av ugnen, sätt luckan på glänt och låt dem vila 5 min. Ta ut ur ugnen och gör ett litet hål på toppen. Invändig ånga försvinner och du får en bättre konsistens.

3

Vispa vaniljkrämen med 5 dl kall mjölk. Ställ i kylen 20 min så den sätter sig lite. Smält chokladen i ett vattenbad. Dela eclairerna och bred på vaniljkräm. På med locket och pensla på den smälta chokladen. Dekorera med Choco dekor innan chokladen stelnat. Servera färska!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten