Flag

Fjärilstårta

1 springform
Mellan
100 minuter
Recept på en somrig tårta med tre lager som fylls med smakerna vanilj, citron och jordgubb.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kaksmet
3 stägg
2 dlsocker
2 dlvetemjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
1 krmsalt
1 tskDr. Oetker Citronarom
100 gsmält smör
Indränkning
1 dlmjölk
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
Fyllning och garnering
2 dlvispgrädde
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2 dlmjölk
1,5 dljordgubbssylt
400 grosa marsipan
Efter behovKristyr vit
cirka 2 - 3 mskDr. Oetker Sweetheart Strösselmix

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Citronarom
Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
Picture - Dr. Oetker Sweetheart Strösselmix
1

Fjärilstårta

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, salt och bakpulver och vänd ned i smeten. Rör försiktigt ned smält smör och citronarom.

2

Häll smeten i smord bröad springform ca 28 cm i diameter. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.

3

Dela kakan i tre delar. Fukta varje del med mjölk blandat med vaniljsocker. Vispa tårtmousse med mjölken, en minut med elvisp eller tre minuter för hand. Vispa grädden. Blanda tårtmousse med grädden

4

Bred sylt på en tårtbotten och täck med en ny botten. Bred hälften av tårtfyllningen på nästa botten och täck med den sista delen.

5

Dela kakan på mitten och lägg samman dem med cirkelformen mot varandra. Täck kakan med resten av tårtfyllningen. Kavla ut marsipanen, gärna mellan plastfolie. Täck tårtan med marsipan och garnera med Kristyr och rosa strössel.