COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Finska pinnar

Recept på en riktig klassiker som alltid går hem på fikabordet.

omkring 30 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Finska pinnar

Ingredienser:

50 g Dr. Oetker Mandel skållad (1 påse)
1 krm Dr. Oetker Bittermandelarom
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör

Pensling och topping:

1 st äggvita
Efter behov pärlsocker
1 påse Dr. Oetker Mandel skalad hackad

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader. Kör mandlarna i mixer eller matberedare till ett fint mjöl. Blanda med vetemjöl och socker. Smula ner smöret och nyp ihop till en deg.

2

Rulla ut degen till fingertjocka längder. Lägg dem nära varandra. Pensla med uppvispad äggvita och strö över hackade mandlar och pärlsocker. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min.