COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Kalasmuffins

Recept på saftiga muffins med smak av banan och kokos, toppad med len glasyr.

omkring 12 - 16 styck

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kalasmuffins

Muffinssmet:

125 g smör mjukt
2 dl socker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
3 st ägg
1 dl kokosflingor
1,5 dl vetemjöl
50 g hackad choklad
1 st banan (mosad)

Glasyr:

2 dl florsocker
omkring 2 msk vatten
1 st Dekorationsglasyr

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker vitt och luftigt. Blanda i äggen, ett åt gången.

2

Blanda kokos, mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt choklad och mosad banan. Klicka ut smeten i muffinsformar. Fyll dem till 2/3. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt muffinsen svalna.

3

Blanda samman florsocker och vatten och skeda ut detta över muffinsen. Dekorera med Dekorationsglasyr.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten